Twoje dane
Usuń konto w aplikacji Dobbin
Możesz usunąć konto w aplikacji Dobbin i powiązane dane w dowolnej chwili: w aplikacji lub wysyłając do nas e-mail.
Ostatnia aktualizacja: 9 października 2026 r.
Usuń je w aplikacji
To najszybszy sposób. Zmiana obowiązuje od razu.
- Android: otwórz aplikację Dobbin, przejdź do Konto → Usuń konto i potwierdź.
- iPhone: otwórz aplikację Dobbin, przejdź do Konto → Usuń konto. Apple może poprosić o potwierdzenie tożsamości.
Nie masz już aplikacji? Zainstaluj ją ponownie, zaloguj się tym samym kontem Google lub Apple i usuń konto na ekranie Konto.
Możesz też napisać do nas e-mail
Napisz na support@dobbin.app z tematem „Usuń moje konto Dobbin”. Podaj, czy logujesz się przez Google czy Apple, nazwę rodziny i używaną w niej nazwę opiekuna. Dobbin potwierdzi, które konto należy do ciebie, zanim cokolwiek usuniemy. Potwierdzone prośby realizujemy w ciągu 30 dni i informujemy e-mailem o zakończeniu.
Co zostanie usunięte
- każda rodzina, w której jesteś jedyną osobą, wraz z wpisami, profilami dzieci i zdjęciami;
- twoje członkostwo we wspólnych rodzinach. Jeśli rodzina należy do ciebie, własność przechodzi na osobę z najdłuższym stażem spośród pozostałych osób;
- twoje konto, wszystkie sesje na telefonach i Apple Watch oraz rejestracje powiadomień push;
- na iPhonie — połączenie Dobbin z usługą Zaloguj się, używając konta Apple, jeśli Apple na to pozwala.
Urządzenia zostaną wylogowane i usuną sesję, lokalne kopie rodzin i widżety. Jeśli logujesz się przez Google, możesz też usunąć aplikację Dobbin z połączeń z usługami zewnętrznymi na koncie Google.
Co pozostaje i na jak długo
- Wpisy dodane w rodzinie, z której nadal korzystają inne osoby, pozostają w niej jako część wspólnej historii. Właściciel rodziny może usunąć te wpisy lub całą rodzinę.
- Jeśli zakup odblokował rodzinę, pozostanie ona odblokowana dla pozostałych osób; twoje konto zostanie usunięte z zapisu zakupu. Połączenie zakupu z rodziną, bez danych konta, pozostaje, aby przywrócenie zakupów mogło później przenieść zakup.
- Jednokierunkowe skróty usuniętych sesji przez siedem dni, aby przerwane usuwanie mogło potwierdzić zakończenie.
- Dobbin przechowuje nocne kopie zapasowe rodziny i usunięte zdjęcia przez maksymalnie 30 dni. Kopie w kopiach zapasowych dostawcy hostingu pozostają do końca jego okresu przechowywania.
- Samodzielnie zapisane eksporty CSV, PDF lub kopie zapasowe pozostają tam, gdzie je zapiszesz.
Usuń część danych, zachowaj konto
Nie musisz usuwać konta, aby usunąć dane. W aplikacji możesz usunąć pojedynczy wpis, opuścić rodzinę lub, jeśli rodzina należy do ciebie, usunąć całą rodzinę z wpisami i zdjęciami. Zapis na listę powiadomień lub wiadomość z witryny są oddzielne od aplikacji: napisz na support@dobbin.app z użytym adresem, a usuniemy te dane.
Więcej informacji
Nasza polityka prywatności wyjaśnia, jakie dane aplikacja Dobbin przechowuje i dlaczego. Pytania: support@dobbin.app.